Hälsa och rehabilitering i arbetslivet

2014-08-21 21:25:00
Hälsa och rehabilitering i arbetslivet var mitt andrahandsval när jag sökte högskola, socionom var mitt första. När jag sökte så visste jag inte riktigt vad jag ville gå helst, men valde Socionom som första, eftersom det var det jag funderat på längst.
Jag kom in på Hälsa och rehabilitering och blev reserv på Socionom, tackade ja till båda eftersom jag då fortfarande inte visste vad jag ville gå helst.
Hade precis börjat ställa in mig på Hälsa och rehabilitering och läst på och blivit ännu mer intresserad av det än jag var då jag sökte, och tänkt att det faktiskt "är precis det som jag vill göra".
Men sen idag så ringde dom och jag hade blivit antagen till Socionom också. Då blev det kaos i mitt huvud kan jag säga. Skulle jag välja det som passade mig bäst, både att jobba med i framtiden och att studera nu (i och med att det är på distans) och det jag ställt in mig på. Eller skulle jag välja det som jag förut alltid sagt till alla att jag ville gå, men inte riktigt visste om jag ville längre.
Att jobba med det som en socionom kan utifrån vad jag hört vara ganska psykiskt påfrestand ibland dessutom, och ärligt talat så tror jag inte att det skulle vara det bästa för mig.
Så jag valde utifrån vad magkänslan säger just nu, Hälsa och rehabilitering i arbetslivet. Och det är jag glad att jag gjorde!
 
Hälsa och rehabilitering är på distans, det hade varit väldigt kul att få en bra sammanhållning med en klass och så, men distans känns som att det passar mig.
Då kan jag planera dagarna lite bättre själv och dessutom ta hand om min hund, istället för att han ska skjutsas runt till olika folk varje dag. Dessutom har jag som mål att klara mig utan studielån så länge som det bara går, och pluggar jag på distans så kan jag anpassa mig bättre efter jobbet, och därmed jobba mer.
Sen får vi se hur det går med den saken, skolan kommer ju gå först, och lyckas jag inte jobba så mycket att jag klarar mig utan lån, då får jag helt enkelt ta ett lån. Det löser sig senare. Nu ska jag försöka landa lite i det här och förbereda mig inför vad som komma skall.
Böckerna som jag behöver i början är beställda, och dom som går att ladda ner ska jag skriva ut imorgon.
När allt sånt är fixat så ska jag fokusera på lite roligare saker, nämligen att fixa en liten plugghörna till mig här hemma.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bloglovin
Trackback
RSS 2.0