Lille Trassel

2014-12-10 08:37:00
I måndags när jag vaknade så hade Trassel bajsat inne på 4 ställen, riktigt dålig i magen var han. Han åt sin frukost men absolut inte med samma aptit som vanligt, och några timmar senare kräktes han upp den. Sen började han halta. Vi kände igenom benet på honom men fick ingen reaktion, så då tänkte jag att han måste ha så ont i magen att han inte kunde hålla benet i rätt läge. Han var också otroligt hängig, han ville inte ens gå ut och det är inte likt honom. Han ville bara ligga på sin plats och vila, viftade inte på svansen en gång på hela dagen, och känner man Trassel så förstår man direkt att något är fel då.
 
Efter lite om och men så åkte vi till vetrinären som tog prover, klämde, kände osv. Dom kom fram till att febern och infektionsvärdet var på gränsen till att det skulle kunna vara en infektion, men han hade väldigt ont i hasen(knät typ), vi hade bara inte lyckats klämma på den punkten hemma.
Det var inget på skelettet och för att kunna kolla ledbandet så behövde han sövas, och det var han alldeles för slö för att dom skulle våga göra i måndags. Så han fick dropp och smärtstillande och sen fick vi åka hem, och under kvällen fortsatte han vara lika hängig.
Igår var han mycket piggare så jag lämnade honom hos vetrinären på morgonen för en ordentlig koll av benet.

Vi fick sen diagnosen matförgiftning och en rejäl stukning, det som fått honom så hängig var antagligen en blandning av smärtan och att han mådde illa och inte fick behålla maten särskilt länge. Men den killen vet verkligen hur han ska få uppmärksamhet haha. Hur han lyckades stuka hasen inne är ett mysterium, han måste ha misslyckats ordentligt med någon akrobatisk övning när jag tittade bort.
Nu ska han äta smärstillande och ta det lugnt en vecka bara, men det är lättare sagt än gjort. Han har redan klassat sig själv som frisk och ligger hemma och piper av rastlöshet, bara 6 dagar vila kvar... haha
Något töntigt bandage behöver han inte länge, han är en tuff kille som smärta inte biter på....(eller?). Hur som så fick han gå lös utanför oss i måndagskväll, fruktansvärt meningslöst tyckte Trassel, att släppa lös honom när han inte ens kunde gå... -.- Kunde han inte fått gå lös när han är frisk, så han får passa på att utforska stan på egen hand?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bloglovin
Trackback
RSS 2.0